Carrasco kroont zich met doelpunt en assist tot matchwinnaar bij Atlético

12-09-2021 16:15 Laatste update: 17:08

Kampioen Atlético Madrid is tegen Espanyol door het oog van de naald gekropen. De ploeg van Rode Duivel Yannick Carrasco maakte in de slotfase een achterstand goed en greep in de 99e (!) minuut van de wedstrijd zelfs de zege: 1-2.

Veel ogen waren gericht op Antoine Griezmann, die twee jaar geleden voor ruim honderd miljoen euro de overstap naar FC Barcelona maakte, maar nu de omgekeerde weg bewandelde. Griezmann is weer herenigd met zijn oude trainer Diego Simeone, een aantal oud-ploeggenoten én Luis Suárez, met wie hij kort samenspeelde met Barcelona.

Griezmann liet zich meteen al zien bij Atlético. Kort nadat Espanyol een kans op 1-0 liet liggen, was de Fransman met zijn hoofd dicht bij de openingstreffer. Daarna gebeurde er lang weinig, tot voor rust. Jan Oblak kon de 1-0 van Adrian Embarba nog voorkomen, maar had geen antwoord op een kopbal van Raul de Tomas.

Na rust leek Atlético snel weer orde op zaken te stellen. Thomas Lemar scoorde, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Met het inbrengen van Joao Felix en Matheus Cunha probeerde Simeone een gelijkmaker te forceren en die kwam er.

Tien minuten voor tijd schoot Yannick Carrasco de 1-1 binnen, waardoor hij Atlético leek te bezorgen. Leek, want de Rode Duivel miste daarna een grote kans op 1-2, maar die kwam er in de 99e (!) minuut van de wedstrijd alsnog. Thomas Lemar rende langs de Espanyol-verdedigend en scoorde uiteindelijk na een keepersfout.