RSC Anderlecht imponeert in tweede helft en swingt zich voorbij KV Mechelen

12-09-2021 15:20
52

We kregen zondag een RSC Anderlecht en KV Mechelen met twee gezichten te zien. Malinwa begon sterk aan de partij, maar gaf die in de tweede helft helemaal uit handen. Een swingend RSC Anderlecht ging in de tweede helft helemaal voorbij KV Mechelen. 7(!)-2 winst.

Een bijzonder intensief begin zorgde voor een leuke partij en een eerste kans voor KV Mechelen. Hendrik Van Crombrugge moest al vroeg in actie komen en hield de nul voor Anderlecht. Een stevige waarschuwing alvast voor paars-wit, dat weer voor een vol stadion mocht spelen.

De Brusselaars kwamen beter in de partij, kregen via Benito Raman en Lior Refaelov ook enkele kansjes, maar waren niet efficiënt genoeg. KV Mechelen bleef ook gevaarlijk. Schoofs schoot tegen de deklat, Sandy Walsh had de kans op de openingstreffer. Een duel vol doelkansen, gevaar en defensies die er niet al te best uitzagen.

Anderlecht had het moeilijk, kreeg flink wat kansen tegen maar wist uiteindelijk toch te scoren. Na mistasten van Sheldon Bateau kwam de bal tot bij Benito Raman. Die leek vanuit offside te starten, maar zag de scheidsrechter en VAR niet ingrijpen: 1-0. Aan de overzijde wist Storm ook te scoren, deze keer greep de scheidsrechter – terecht – wel in.

Een nieuwe grote waarschuwing voor Anderlecht, maar achterin bleef men sukkelen bij paars-wit. Na dom balverlies van Sergio Gomez wist opnieuw Storm te profiteren en maakte hij er 1-1 van. Anderlecht zocht, maar een matige Christian Kouamé werd nooit gevonden. Ook Lior Refaelov en Anouar Ait El Hadj zorgden amper voor gevaar, met een 1-1 gelijkspel bij de rust tot gevolg.

In de tweede helft kregen we een gretig Anderlecht te zien, dat er ook snel voor werd beloond. Opnieuw slecht verdedigen achterin bij KV Mechelen, optimaal geprofiteerd door Kouamé. Met zijn eerste echt goede actie van de partij bracht hij Anderlecht weer op voorsprong.

Diezelfde Kouamé besliste de partij enkele minuten later helemaal in het voordeel van Anderlecht. Een goede schuiver van Gomez kwam tot bij Kouamé, de Ivoriaan scoorde zijn tweede van de avond en hielp Anderlecht aan de winst. Het Lotto Park aan het feest. Dat werd nog wat groter nadat Gomez opnieuw naar voren trok, de bal tot bij Murillo bracht en de Panamees zag scoren met zijn kin.

KV Mechelen was nergens meer en zag stevig af tegen paars-wit, dat plots bijzonder grote vleugels kreeg. Lior Refaelov maakte er zelfs bijna 5-1 van, zijn poging trof de deklat. Vervanger Francis Amuzu wist wel te scoren en maakte het paars-wit feestje helemaal compleet met de 5-1.

Stopt het daarbij? Helemaal niet. Joshua Zirkzee werd in het veld gebracht en maakte indruk. Een assist op Yari Verschaeren voor de 6-1, even later maakte hij er zelf nog 7-1 van. Niet de eindstand, was ook Önur Kaya scoorde nog via een vrije trap en zorgde voor de 7-2 eindstand. Ook bij KV Mechelen was men blij dat er een einde aan het lijden kwam.