UEFA draait Three Little Birds op Marley-shirt van Ajax nek om: 'Niet toegestaan'

UEFA draait Three Little Birds op Marley-shirt van Ajax nek om: 'Niet toegestaan'

12-09-2021 11:30
4

Verschillende oplettende kijkers zagen het zaterdagavond al tijdens PEC Zwolle - Ajax: de Amsterdammers speelden in het Bob Marley-shirt, maar zonder de Three Little Birds op het tenue. De UEFA wil niet dat Ajax met de drie vogeltjes op het shirt speelt.

Ajax speelde tegen PEC in het Marley-shirt, aangezien de KNVB de Amsterdammers verplichtte om het derde shirt aan te trekken. Het blauwe tweede shirt leek te veel op het shirt van PEC, terwijl Ajax het thuisshirt ondanks herhaaldelijke verzoeken niet aan mocht trekken.

Ajax speelde daarom in het Marley-shirt, zonder de Three Little Birds. Ajax Life heeft nagevraagd waarom de vogeltjes ontbraken op het shirt en stelt dat de UEFA verboden heeft om met de Three Little Birds op het tenue te spelen. "De Europese voetbalbond ziet het als een andere uiting dan het clublogo, logo kledingsponsor of mouwsponsor. Andere uitingen zijn niet toegestaan", zo is de verklaring vanuit Ajax.

In Amsterdam was men verbaasd over het UEFA-standpunt. "Are you sure you are not joking", was de vraag die door de club werd gesteld aan de UEFA. Niet dus. In de Eredivisie mag er overigens wel gevoetbald worden met de Three Little Birds op het shirt. Dat deed Ajax echter niet.