Opvallend: 'Anderlecht verlengde contract Cobbaut voor uitleenbeurt'

Opvallend: 'Anderlecht verlengde contract Cobbaut voor uitleenbeurt'

12-09-2021 12:00
2

RSC Anderlecht nam afscheid van flink wat spelers en zag ook Elias Cobbaut vertrekken. De verdediger wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan het Italiaanse Parma. Anderlecht heeft ook nog een plan met Cobbaut, zo blijkt.

Cobbaut zelf ziet een langer verblijf bij Parma zeker zitten, als de ploeg ook naar de Serie A promoveert. Maar daarvan is voorlopig nog geen sprake. Ook Anderlecht staat niet weigerachtig tegenover een definitieve transfer, al heeft het ook al een back-up plan als Cobbaut en Parma geen promotie kunnen verwezenlijken.

Zo weet Gazet van Antwerpen dat Anderlecht nog steeds hoopt op een transfer van Cobbaut, maar dat het ook nog wat wil verdienen aan de verdediger. Daarom heeft het het contract van Cobbaut nog voor zijn uitleenbeurt ook met een jaar verlengd.

De verdediger heeft daardoor nog een contract tot medio 2024, waardoor hij bij een eventuele mislukte uitleenbeurt toch nog enkele jaren verbintenis heeft lopen bij Anderlecht en opnieuw kan uitgeleend worden of eventueel verkocht worden met een hogere prijs door zijn lange verbintenis.