KAA Gent krijgt de 'echte Nurio' te zien: Dit is er één die klaar is

KAA Gent krijgt de 'echte Nurio' te zien: "Dit is er één die klaar is"

12-09-2021 15:46
1

KAA Gent kende vorig seizoen een bijzonder moeilijk seizoen en wist maar weinig indruk te maken. Eén van de mannen die het hard te verduren kreeg, is Nurio. Dit seizoen staat er echter een andere Nurio op het veld.

De Angolees wist al enkele keren uit te blinken bij de Buffalo's en was tegen Club Brugge nog goed voor een assist. "Of dit een andere Núrio is? Dit is een Núrio die klaar is, die een goeie voorbereiding kon meemaken", zegt Nurio op zijn persconferentie.

Al kan zijn nieuwe positie ook een verschil maken. Nurio krijgt weer een plekje op de linkse wingback, zijn beste plek. "Ik kan me offensief meer uitleven zo. Als ik op mijn hoogste niveau acteer, kan ik deze prestaties blijven brengen. Ik ben al even in België en ben altijd op m’n best als ik zowel offensief als defensief veel loopwerk kan verrichten", geeft de Angolees aan.

Veel kritiek
De verdediger is de kritiek van vorig seizoen echter nog niet vergeten. Dat wil hij niet langer meemaken. "We presteerden niet goed als team en de resultaten kwamen niet. Zelfs als we wonnen, was het nooit met overschot. We vroegen ons telkens af wie na een nederlaag de dupe zou zijn. Vaak was ik dat", herinnert Nurio zich.

"vorig jaar was niet makkelijk, ook voor mij niet", gaat hij verder. "We hebben vier trainers gekend. Wanneer het team niet wint en er geen vertrouwen is, heeft dat ook impact op mij. Of ik nu zes miljoen kostte of niet, dat raakte mij net zo hard als het de anderen raakte", besluit Nurio.