Cercle Brugge hijst zich na enorme comeback nog voorbij Zulte Waregem

11-09-2021 20:24
17

Zulte Waregem is er niet in geslaagd om de drie punten te pakken in de derby tegen Cercle Brugge. Essevee kwam wel op een dubbele voorsprong, maar gaf die na een sterke comeback van Cercle Brugge nog uit handen. Het werd 2-4.

Twee ploegen die de punten goed konden gebruiken, maar daar was in de eerste helft maar weinig van te merken. Zowel Cercle Brugge als Zulte Waregem konden amper overtuigen en leken maar weinig drang naar voren te hebben.

Kansen kregen we amper, een doelpunt wel. Tien minuten voor tijd wist Zinho Gano dan toch het verschil te maken. De boomlange aanvaller bracht Zulte Waregem met een kopbalgoal op voorsprong.

Meteen na de rust kwam er het bisnummer voor Gano, die met zijn tweede van de avond Zulte Waregem op weg naar winst zette. Yves Vanderhaeghe greep in bij Cercle Brugge en bracht Rabbi Matondo in het veld. Die kon voor gevaar zorgen, maar niet voor doelpunten.

Dat deed ploegmaat Alex Millan wel, die in minuut 65 nog voor hoop zorgde bij Cercle. Enkele minuten later werd het zelfs 2-2. Na handspel van Sormo in de zestien kreeg Cercle Brugge een strafschop, die door Millan in doel werd getrapt.

Met zijn derde van de avond wist Gano even voor een feestje bij de thuisfans te zorgen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Daar leek het ook bij te blijven, maar in het slot wist Vitinho nog voor de 2-3 te zorgen. Via Hotic werd het uiteindelijk zelfs nog 2-4.