Antwerp komt met de schrik vrij en pakt de drie punten tegen Eupen

11-09-2021 18:09
14

Royal Antwerp FC heeft dan toch nog eens de drie punten gepakt in de competitie. Makkelijk had The Great Old het niet, maar het versloeg de Panda's wel met het kleinste verschil na een doelpunt van Michael Frey.

Royal Antwerp FC heeft geen al te best seizoensbegin achter de rug en kreeg met Eupen een tegenstander vol vertrouwen tegenover zich. Brian Priske gaf voor de partij nog aan dat zijn ploeg te veel kansen tegenkreeg, maar tegen Eupen vond hij nog geen oplossing.

Eupen eiste het balbezit op, ging op zoek naar een doelpunt en wist met enkele kleine pogingen Jean Butez ook aan het werk te zetten. In minuut 18 was het ook raak. Na balverlies van Jelle Bataille bracht Nuhu de bal tot bij Sime Prveljak. De spits was er als de kippen bij en bracht Eupen op voorsprong. Niet veel later werd dat doelpunt echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Het bleek een wake-up call te zijn voor Antwerp, dat beter voor de dag kwam en zelf ging zoeken naar doelpunten. Er viel uiteindelijk ook een doelpunt, maar dan opnieuw gescoord door Eupen. Op het scorebord kregen we echter nog steeds een 0-0 te zien. Opnieuw afgekeurd. Opnieuw buitenspel. Ook Radja Nainggolan kreeg nog een uitstekende kans op het openingsdoelpunt, maar het bleef 0-0.

De tweede helft begon met een dominerend Antwerp en werd daar ook voor beloond. Na een tackle van Agbadou in de zestien kreeg Antwerp een terechte strafschop. Die werd eerst nog gepakt door de Eupen-doelman, maar Frey wist in de herneming toch te scoren.

Voor Eupen het startsein om toch wat aanvallender voor de dag te komen en te zoeken naar een gelijkmaker. Het kreeg ook enkele kansen, maar dat deed ook Eupen. Stef Peeters had een kwartier voor tijd de geijkmaker maar voorbij Butez te schieten, hij besloot naast.

Antwerp had het moeilijk, flink wat potjes kookten over bij beide partijen, maar een doelpunt kregen we niet meer. Antwerp pakte de overwinning.