Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen maken er spektakelstuk met zeven goals van

11-09-2021 17:36 Laatste update: 17:32
1

Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen hebben er zaterdagmiddag een waar spektakelstuk van gemaakt. De wedstrijd kwam in de tweede helft serieus tot bloei en werd uiteindelijk gewonnen door Dortmund, waar Erling Haaland opnieuw een cruciale rol had. Het werd 3-4.

Dortmund, met Thomas Meunier en Axel Witsel in de basis, had aanvankelijk veel moeite met Leverkusen. De thuisploeg kwam al binnen tien minuten op voorsprong door Florian Wirtz. Hoewel beide ploegen daarna kansen kregen op meer, werd er niet gescoord. Tot kort voor rust, toen Haaland uit een voorzet van Thomas Meunier raak kopte.

Dortmund leek door te denderen en via Jude Bellingham op 1-2 te komen, maar vanwege buitenspel werd die treffer afgekeurd. Waarop de 2-1 van Patrik Shick volgde. Pas in de tweede helft barstte het duel uit zijn voegen. Vrij rap na de onderbreking scoorde Julian Brandt op aangeven van Haaland, waarna Leverkusen door Mousa Diaby toch weer de leiding nam.

Trainer Marco Rose bracht met Malen een extra aanvaller in de ploeg. Daardoor werd Leverkusen meteen onder drukgezet en dat resulteerde in de 3-3 van Raphaël Guerreiro, waarna Haaland er via de penaltystip 3-4 van maakte.

Dortmund had zijn kruit meteen verschoten en schakelde terug naar de overlevingsstand. In de zes minuten blessuretijd wist Leverkusen de 4-4 niet meer te maken.