Doelpuntenmakers Henry en Okereke (Club Brugge) helpen Venezia aan eerste winst

11-09-2021 17:00
2

Promovendus Venezia heeft de eerste zege van het seizoen beet. In de derde wedstrijd van het seizoen wist het dan toch punten te sprokkelen en was het te sterk voor Empoli. Het won met 1-2 en mag daarvoor de 'JPL All Stars' bedanken.

Bij Venezia lopen er met David Okereke, Daan Heymans en Thomas Henry enkele spelers met een verleden in de Jupiler Pro League rond bij de club. Die laatste was de enige die ook aan de partij begon, maar scoorde ook het eerste doelpunt van dit seizoen voor Venezia. Na dertien minuten voetballen was het al raak voor de ex-spits van Oud-Heverlee Leuven.

Ook na dat doelpunt bleef Venezia baas en kreeg het enkele kansen op de dubbele voorsprong. Die viel er echter pas in de tweede helft en had alweer een 'JPL-tintje'. Henry speelde alweer een belangrijke rol en bediende maatje en invaller Okereke. Eén minuut na zijn invalbeurt besliste de huurling van Club Brugge het duel in het voordeel van Venezia. Empoli wist nog te scoren, maar de winst van Venezia was binnen.

Door de winst springt de club uit Venetië voorlopig naar de twaalfde plek in de stand.