Tuchel krijgt clash tussen Van Gaal en Driessen doorgestuurd: 'Hij heeft ballen'

Tuchel krijgt clash tussen Van Gaal en Driessen doorgestuurd: 'Hij heeft ballen'

11-09-2021 13:26
2

De clash tussen Louis van Gaal en Telegraaf-journalist Valentijn Driessen heeft ook Thomas Tuchel bereikt. De Duitse manager van Chelsea zegt blij te zijn met de woorden van Van Gaal, die het voor hem opnam.

Van Gaal en Driessen werden het op de persconferentie niet eens over de strijdwijze van het Nederlands elftal. In de ogen van Driessen wil de bondscoach 'verdedigend voetbal' spelen, à la Chelsea. "Ik neem mijn petje af voor meneer Tuchel", zei Van Gaal.

"Iemand heeft het naar me gestuurd", lacht Tuchel in gesprek met Sky Sports. "Het was een genot om tegen hem te spelen toen hij trainer was van Bayern München. Hij heeft een bepaalde eerlijkheid als je met hem in gesprek bent, of op een persconferentie. Daar houd ik erg van."

"Hij heeft de ballen om zich uit te spreken, om te zeggen wat hij denkt. Soms is het niet in zijn voordeel, maar zoals nu is het goed om hem te horen praten over voetbal. Hij heeft zoveel clubs geïnspireerd", zegt Tuchel.

Maar dat is niet de enige reden dat Tuchel Van Gaal looft. "Niet alleen omdat hij me verdedigde, wat heel aardig is, maar in het algemeen. Hij is niet bang om zijn stem te laten horen. Soms denken ik en collega's: laten we ons niet uitspreken, omdat we er onrust mee veroorzaken en juist de rust willen bewaren. Het is een aardige man, ik mag hem graag."