Maakt KV Mechelen Europese droom nu wél waar? Het mag hoog mikken

Maakt KV Mechelen Europese droom nu wél waar? "Het mag hoog mikken"

Gepubliceerd: zaterdag 11 september 2021 om 21:16za 11-09-2021 om 21:16

Zondag kampen RSC Anderlecht en KV Mechelen in het Lotto Park om de drie punten. Voorlopig beleven beide elftallen een eerder povere seizoensstart, met elk zeven punten in het mandje. Als Malinwa dat aantal dit weekend wil opdrijven, zal het een beetje geschiedenis moeten schrijven. Vraag dat maar aan Alex Czerniatynski. 

Het is intussen al van 1994 geleden dat KV Mechelen nog eens drie punten kon wegkapen bij Anderlecht. In november van dat jaar liet Czernia de enige treffer van de wedstrijd optekenen: 0-1. "Of KV zondag de ban kan breken? Je weet maar nooit", gelooft de gewezen sluipschutter in een stunt van zijn ene ex-club tegen de andere.

Nochtans heeft Mechelen geen denderende start achter de rug. Op de openingsspeeldag zetten ze nog een knappe ommekeer in tegen Royal Antwerp FC (3-2). "Nadien volgden drie mindere wedstrijden, maar intussen lijkt de ploeg toch weer boven water te komen", oordeelt Czerniatynski. Die mindere vorm hoeft overigens geen onoverkomelijke factor te zijn. "Ook bij Anderlecht gaat het voorlopig wat met ups-and-downs", luidt zijn oordeel. "Het kan dus een open strijd worden."

In het voorjaar plaatste KV Mechelen zich voor de Europe Play-Off, waarin het ei zo na een Europees ticket wist te veroveren. Op de laatste speeldag liep het echter mis tegen KAA Gent. "Vorig seizoen was men ontgoocheld omdat het net niet lukte. Nu mag KV opnieuw hoog mikken", is Czerniatynski overtuigd, al wijst hij op de toegenomen concurrentie van onder meer Union Saint-Gilloise en zelfs KAS Eupen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws