'FIFA-tirade Klopp wordt verhoord: Zuid-Amerikanen mogen tóch spelen'

'FIFA-tirade Klopp wordt verhoord: Zuid-Amerikanen mogen tóch spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 11 september 2021 om 08:26za 11-09-2021 om 08:26

De schorsing die de FIFA Zuid-Amerikaanse spelers oplegde, wanneer ze niet in actie wilden komen tijdens de afgelopen interlandperiode wordt opgeheven. Vrijwel alle Premier League-clubs hielden tijdens de interlandbreak hun Zuid-Amerikaanse spelers thuis, omdat ze anders bij terugkeer tien dagen in quarantaine zouden moeten.

'Na intensieve onderhandelingen heeft de FIFA besloten de schorsingen op te heffen', meldt Daily Mail zaterdagochtend. Hoewel de Braziliaanse spelers van bijvoorbeeld Manchester City vrijdag waren meegereisd naar Leicester, was het voor hen nog onduidelijk of ze dit weekend in actie mochten komen.

Om tijdens de volgende transferperiode dezelfde problemen te voorkomen en tot een oplossing te komen, gaat de FIFA in gesprek met de Britse regering. Liverpool-trainer Jürgen Klopp, die met Alisson Becker, Fabinho en Roberto Firmino drie Zuid-Amerikanen in zijn elftal heeft, sprak vrijdag al schande van de opgelegde sanctie.

"We hadden een zomerpauze, waarin iemand ineens de Copa América ging organiseren, terwijl ze ook de wedstrijden hadden kunnen spelen die nog ingehaald moesten worden. Mensen beslissen buiten ons om zulke dingen. Maar goed, dat boeit niemand, zo is het", stelde Klopp in een video op de website van Liverpool.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws