Engels (Antwerp) over Rode Duivels: “Ik ga me daar niet voor opjutten”

Engels (Antwerp) over Rode Duivels: “Ik ga me daar niet voor opjutten”

11-09-2021 07:00
2

Bjorn Engels werd jaren geleden genoemd als één van de opvolgers van Vincent Kompany, maar de verdediger van Antwerp lijkt voorlopig geen aanspraak te maken op een selectie.

Tegenover Het Laatste Nieuws laat Engels zich uit over de situatie. In 2016 was hij geselecteerd voor het EK2016. "Vergeet niet: ik was geselecteerd voor het EK 2016. Maar dan liep ik in de play-offs een kleine scheur in mijn adductoren op. Een jaar eerder had ik al de bekerfinale tegen Anderlecht gemist door botoedeem, dus wilde ik er in de titelmatch wel absoluut bij zijn. Op karakter lukte dat. Het was het waard."

Engels heeft geen spijt van zijn keuzes. "Ik heb geen spijt. Ik dacht aanvankelijk dat ik dat EK nog wel zou halen, maar ik was wellicht pas na de tweede groepsmatch fit geweest. En na het vertrek van Marc Wilmots ben ik nooit meer in beeld geweest. Sterker: ik heb nooit contact gehad met Roberto Martínez. Niks. Ik veronderstel omdat anderen het beter doen. O neen. Ik ga mezelf echt niet opjutten voor de Rode Duivels."