Geen WK voor Sambi-Lokonga? Hij kan Qatar nu al vergeten

Geen WK voor Sambi-Lokonga? "Hij kan Qatar nu al vergeten"

10-09-2021 22:44
7

De Gouden Generatie van de Rode Duivels is bezig aan zijn laatste toernooien. Stilaan wordt er uitgekeken naar de opvolging, maar die heeft het onder Roberto Martinez moeilijk om ook kansen te krijgen. Zo vreest de Waalse analist Fred Waseige voor Albert Sambi Lokonga.

Lokonga vertrok deze zomer bij RSC Anderlecht en ging aan de slag in Arsenal. Daar moet hij zijn niveau opkrikken en zich in de kijker spelen van Martinez. De middenvelder kreeg de voorbije interlands echter opnieuw amper minuten. Waseige vreest daardoor ook voor Lokonga.

"Hij kan Qatar nu al vergeten", gaf Waseige aan bij RTBF. "Er is te veel kwaliteit op zijn zone van het veld. En Martinez zal niet te veel sleutelen aan zijn heilige hiërarchie, hij wil een laatste kans op een trofee bieden aan de generatie die na het WK afhaakt", klonk het.

Op de positie van Sambi Lokonga moet hij afrekenen moet de concurrentie van onder andere Axel Witsel, Youri Tielemans, Hans Vanaken en Leander Dendoncker. Daarnaast is er met Orel Mangala nog een extra potentiële Rode Duivel op die positie.