PSG rust Messi, Di Maria en Neymar uit voor Club Brugge: 'Gezond verstand'

PSG rust Messi, Di Maria en Neymar uit voor Club Brugge: 'Gezond verstand'

10-09-2021 16:00
3

Paris Saint-Germain moet het aankomend weekend doen zonder Lionel Messi, Neymar, Leandro Paredes en Ángel Di María. Dat maakt de Mauricio Pochettino duidelijk op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Clermont Foot van zaterdag.

Dat heeft niets te maken met de fysieke gesteldheid van de vier spelers, maar met de ongelukkige timing van de wedstrijden van de nationale elftallen in Zuid-Amerika. Messi, Neymar, Paredes en Di María kwamen van donderdag op vrijdag nog in actie voor hun land. Daarom wil Pochettino er niet aan om ze te gebruiken tegen Clermont Foot. 

"Uit gezond verstand zullen Paredes, Di María, Neymar en Messi niet bij het team betrokken zijn morgen (zaterdag, red.)", zo vertelt Pochettino op de persconferentie. "Ze hebben tot drie uur vanochtend gespeeld op een atypische internationale dag." Ook Sergio Ramos is er tegen Clermont Foot nog niet bij. "Ik maak me geen zorgen over zijn situatie. Hij is aan het herstellen en wanneer hij er klaar voor is, zal hij spelen", zo sluit Pochettino af.

Bij PSG zet men dit seizoen ook alles op de Champions League. Paredes, Di Mario, Neymar en Messi worden dan ook gespaard voor de confrontatie van komende woensdag, tegen Club Brugge.