Blessin is niet te spreken over transfer Club Brugge: Hendry is paniekaankoop!

Blessin is niet te spreken over transfer Club Brugge: "Hendry is paniekaankoop!"

10-09-2021 16:30 Laatste update: 16:31
63

KV Oostende zag op de slotdag van de transfermercato nog een sterkhouder vertrekken en moest afscheid nemen van Jack Hendry. De Schot trok naar Club Brugge, dat tussen de vier en vijf miljoen euro betaalde voor de verdediger. Dat zinde coach Alexander Blessin duidelijk niet.

Bij KV Oostende leek men een verkoop – ondanks de clausule – namelijk niet te verwachten. Zeker niet naar Club Brugge, waar hij volgens Blessin lange tijd geen optie was. "Twaalf uurtjes voor de transfermarkt werd afgesloten. Daarvoor hadden we nooit iets van Club Brugge gehoord. Unbelievable. Dan zeg ik : dit is een paniekaankoop", klinkt het in Krant van West-Vlaanderen.

Club Brugge zocht naar verluidt wel naar een verdediger, maar leek daarvoor aanvankelijk niet aan Hendry gedacht te hebben. "Ik hoorde al veel over de transfer, ik weet dat ze een lijstje centrale verdedigers hadden met Jack helemaal onderin. Tot de een na de ander niet kwam opdagen. De rijkste clubs kopen altijd de beste spelers, geen probleem voor mij, maar twaalf uur voor het sluiten van de transferperiode ...", is hij kritisch.

Blessin lijkt ook niet helemaal tevreden te zijn met de beslissing van Hendry. Hij vraagt zich ook af of de Schot wel bij Club Brugge zal slagen. "Hij zal veel harder moeten werken", klinkt het. "Het was hier iets teveel, it's ok, ik hou me wat in, ik wil geen nieuwe blessure. Hij zal iets minder lui en comfortabel moeten zijn en iets meer verantwoordelijkheid nemen", besluit Blessin.