Kompany zag nog groot probleem bij Anderlecht: Daar knelde het schoentje

Kompany zag nog groot probleem bij Anderlecht: "Daar knelde het schoentje"

10-09-2021 16:15
1

RSC Anderlecht kende een matige seizoensstart en moet binnenkort toch flink wat punten gaan sprokkelen. Makkelijk wordt het echter niet, met het komende programma voor de Brusselaars.


Zondag wacht te thuismatch tegen KV Mechelen. Daarna neemt Anderlecht het nog op tegen Standard (uit), KAA Gent (thuis), KV Oostende (uit) en Club Brugge (thuis). Maar net in die wedstrijden wist Anderlecht vorig seizoen wel te overtuigen. "Ik weet niet of die matchen ons beter liggen", zegt Vincent Kompany op zijn persconferentie.

Al wil hij daar nog niet aan denken. Enkel de wedstrijd van zondag tegen KV Mechelen telt voorlopig. "Om Play-Off 1 te halen, moeten we niet alleen tegen de topploegen winnen. Ook tegen een team als KV Mechelen, dat slim en modern voetbal brengt. En daar knelde de afgelopen twaalf maanden het schoentje voor ons", erkent Kompany toch nog een probleem bij Anderlecht.

Anderlecht staat na zes speeldagen – en met een wedstrijd minder gespeeld – momenteel op een twaalfde plek in de stand. Het sprokkelde in de eerste vijf partijen zeven punten.