Onder Bölöni golden er geen regels, het was toen ieder voor zich

"Onder Bölöni golden er geen regels, het was toen ieder voor zich"

10-09-2021 13:15
2

Jens Teunckens heeft afgelopen zomer getekend bij RKC Waalwijk in de Eredivisie. Daar wil hij zijn carrière herlanceren. Teunckens heeft een verleden bij Antwerp, maar daar kwam hij nauwelijks aan de bak. 

Na een avontuur op Cyprus is hij nu in Nederland terechtgekomen. "Ik heb het gevoel dat de Nederlandse clubs, op de topploegen na dan, wat onderschat worden in België", klinkt het bij Gazet Van Antwerpen. "Dit weekend spelen we tegen Vitesse, dat Anderlecht Europees uitschakelde. Wel, met een punt zullen ze hier niet tevreden zijn. Ik houd wel van die gezonde Nederlandse arrogantie."

Teunckens komt nu in een warme familie terecht. "RKC zou ik vergelijken met Cercle Brugge, dat na de terugkeer naar de Eredivisie in 2019 tot een stabiele eersteklasser wil uitgroeien. Het is een familiale club, waarin spelers en staf niet apart aan de eettafel zitten. Dat ging er in mijn periode bij Antwerp wel anders aan toe. Onder Bölöni golden er geen regels, en was het ieder voor zich", maakt hij duidelijk.

Door de zware concurrentie met Sinan Bolat heeft Teunckens amper vier wedstrijden gespeeld voor Antwerp. Ook bij AEK Larnaca was hij vooral bankzitter, maar daar speelde hij toch nog tien matchen.