Cuesta (KRC Genk) imponeert bij Colombiaans debuut: ‘Een beresterke partij’

Cuesta (KRC Genk) imponeert bij Colombiaans debuut: ‘Een beresterke partij’

10-09-2021 11:15
5

Carlos Cuesta heeft zijn debut bij Colombia niet gemist. In de WK-kwalificatiematch tegen Chili mocht de Genk-speler in de basis beginnen. Cuesta imponeerde in de Colombiaanse verdediging.

Door de afwezigheid van Yerry Mina en Davinson Sanchez kreeg Cuesta voor het eerst speelminuten bij A-ploeg van Colombia. De belangen waren groot. Colombia kon de punten goed gebruiken op weg naar het WK én kon een rechtstreekse rivaal stevig achteruit duwen in de race richting het WK.

Cuesta deed alvast zijn duit in het zakje in de 3-1 overwinning van Colombia. De Genk-verdediger stond zijn mannetje en kon op erg veel lof rekenen. Op sociale media regende het positieve berichten en ook KRC Genk gaf aandacht aan de sterke prestatie.

‘Onze stoere verdediger speelde een beresterke partij’, valt er te lezen op de clubwebsite. ‘In Colombiaanse media regent het lofbetuigingen, in Zuid-Amerika staat Cuesta al lang te boek als een groot talent.’

Ook die andere Colombiaan van Genk, Daniel Munoz, kwam in actie. Hij moest zich wel tevreden stellen als invaller. Voor Munoz was het al zijn zesde wedstrijd voor het nationale elftal.