Promotie voor Casteels: ‘Wolfsburg-doelman steekt Mignolet voorbij bij Duivels'

Promotie voor Casteels: ‘Wolfsburg-doelman steekt Mignolet voorbij bij Duivels'

10-09-2021 11:00 Laatste update: 11:36
39

Heeft Roberto Martinez een nieuwe nummer twee bij de doelmannen? De voorbije jaren nam Simon Mignolet die rol op, Koen Casteels zou Mignolet echter zijn voorbijgestoken in de pikorde.

Dat meldt alvast La Dernière Heure. Volgens de Waalse krant zou Martinez Casteels een plekje hebben opgeschoven in de pikorde. De Wolfsburg-doelman zou nu als tweede keeper fungeren en dus ook als eerste een kans krijgen als Thibaut Courtois geblesseerd uitvalt.

De reden daarvoor hoeft niet al te ver gezocht te worden. Martinez zou danig onder de indruk zijn geraakt van de prestaties van Casteels. In Duitsland staat Casteels al enkele jaren te boek als één van de beste keepers in de competitie. Mignolet lijkt zich de komende jaren dan ook tevreden te moeten stellen met een rol als derde keeper bij de Rode Duivels.

Op de achtergrond proberen keepers als Matz Sels, Hendrik Van Crombrugge en Thomas Kaminski nog hun plekje te bemachtigen. Daar lijkt Mignolet echter nog niet van wakker te moeten liggen. In de toekomst krijgt Genk-doelman Maarten Vandevoordt mogelijk wel nog zijn kans.