'Het hoogste wat ik bereikt heb, om voor de grootste club ter wereld te spelen'

'Het hoogste wat ik bereikt heb, om voor de grootste club ter wereld te spelen'

09-09-2021 19:47

Luuk de Jong kan nog maar nauwelijks bevatten dat hij dit seizoen in het shirt van FC Barcelona gaat spelen. De Nederlander kwam over van Sevilla en ziet de stap naar Catalonië als 'de grootste in zijn carrière'.

"Natuurlijk is het voor mij de grootste stap uit mijn carrière", begint De Jong op zijn officiële presentatie in Camp Nou. "Het is het hoogste wat ik bereikt heb, om voor de grootste club ter wereld te spelen. Ik heb dingen gedaan in mijn carrière, zoals het winnen van de Europa League. En ik heb titels gewonnen in Nederland natuurlijk", zo somt hij een aantal van zijn prestaties op.

De Jong heeft nog steeds moeite om te geloven dat hij het Barcelona-shirt aan mag trekken dit seizoen. "Wat ik gezegd heb voordat ik hier kwam... Van een droom om te spelen voor Barcelona, naar daadwerkelijk spelen voor Barcelona. Het is een droom die uitkomt. Ik ben trots op waar ik de afgelopen jaren hard voor heb gewerkt. Hopelijk krijg ik in de Barcelona-familie nog meer mooie herinneringen", zo sluit hij af.