Martinez legt keuze Vanheusden uit: “De honger zal groot zijn bij Rode Duivels”

Martinez legt keuze Vanheusden uit: “De honger zal groot zijn bij Rode Duivels”

09-09-2021 17:25
9

Er werd verwacht dat Zinho Vanheusden minuten zou krijgen in de afgelopen interlands, maar de verdediger bleef aan de bank gekluisterd. Tegenover Gazet van Antwerpen geeft bondscoach Roberto Martinez meer informatie.

De concurrentie is groot bij de Rode Duivels. “Iedereen bij de Rode Duivels moet er voor zorgen dat hij klaar is als zijn moment komt. Dat willen we creëren op training, zodat ze niet in shock zijn als ze er plots moeten staan. Wie nu geen minuten kreeg, zal naar huis trekken met het gevoel dat hij echt wilde spelen.”

Volgens Martinez zal Vanheusden nog gemotiveerder zijn. “De honger zal groot zijn. Zinho is nog jong, als hij een twintigtal wedstrijden in de Serie A achter de rug heeft, zal hij nog sterker voor de dag komen. Soms moet je ook een keuze maken tussen twee, drie spelers op basis van wat je ziet op training.”

Toch trainde Vanheusden wel goed, zegt Martinez. “Toch wel, ik ben heel tevreden over zijn kamp”, vervolgde Martinez. “Ik heb geen enkel negatief gevoel over geen enkele speler. Zinho speelde heel goed tegen Ivoorkust, maar miste door zijn zware blessure daarna meerdere stages. Daardoor liep zijn evolutie bij de nationale ploeg wat vertraging op.”