Opvallend: Batshuayi knielt niet voor aftrap van Wit-Rusland - België

Opvallend: Batshuayi knielt niet voor aftrap van Wit-Rusland - België

09-09-2021 14:00 Laatste update: 14:05
18

Er was weinig te beleven in het duel tegen Wit-Rusland, maar voor de partij was er wel één opvallend beeld te zien. Net voor het eerste fluitsignaal gingen alle Rode Duivels op één knie, behalve Michy Batshuayi.

Het knielen voor het eerste fluitsignaal is al langer een wederkerend feit bij onze Rode Duivels en ook een signaal dat onder andere Romelu Lukaku en Axel Witsel de wereld willen insturen. Batshuayi deed daar woensdag echter niet aan mee.

Het is niet geweten of het ook om een vergetelheid ging of een statement van Batshuayi, maar volgens Het Laatste Nieuws was het wel een bewuste actie van Batshuayi, die zo zijn ex-ploegmaat Wilfried Zaha volgt. Die knielt al langer niet meer voor een wedstrijd.

"Er is geen goede of foute keuze, maar voor mij voelt het steeds meer als een onderdeel van de voorbereiding op de wedstrijd", gaf hij aan. "Het maakt niet meer uit of we knielen of niet. Sommigen van ons worden nog steeds racistisch bejegend. Waarom zou ik nog knielen om te laten zien dat het wat betekent voor ons? Waarom moet ik zelfs Black Lives Matter op de achterkant van mijn shirt dragen om te laten zien dat het wat betekent voor ons? Het verliest steeds meer zijn waarde."