'Boateng verschijnt voor rechter na mishandelen ex: maximaal vijf jaar'

'Boateng verschijnt voor rechter na mishandelen ex: maximaal vijf jaar'

09-09-2021 12:35

Jérôme Boateng, speler van Olympique Lyon, is donderdag voor de rechtbank in München verschenen. De 33-jarige verdediger wordt beschuldigd van de mishandeling van zijn ex-vriendin. Boateng heeft samen met zijn ex een tweeling, allebei dochters.

Tijdens een vakantie in 2018 zou de 76-voudig Duits international zijn toenmalige vriendin opzettelijk lichamelijk letsel hebben toegebracht na een ruzie. Hoewel Boateng ontkent, moest de verdediger zich donderdag wel verantwoorden voor de rechter. Indien Boateng schuldig wordt bevonden kan hem een celstraf van maximaal vijf jaar worden opgelegd.

Eerder deze zomer rondde de verdediger zijn transfervrije overstap naar het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz af. Boateng tekende voor twee seizoenen in de Franse stad. De verdediger kwam eerder uit voor Hertha BSC, Hamburger SV en Manchester City. De laatste tien seizoenen speelde hij bij Bayern München en won onder meer negen landstitels, vijf nationale bekers, twee keer de Champions League en twee keer het WK voor clubs. Ook werd de verdediger in 2014 wereldkampioen met Duitsland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie