We zouden niets geleerd hebben van basisplaats Vanheusden

"We zouden niets geleerd hebben van basisplaats Vanheusden"

09-09-2021 11:30
18

De opstelling van de Rode Duivels zorgde voor heel wat teleurstelling bij de fans. Zinho Vanheusden kreeg weer geen kans tegen Wit-Rusland, maar Gert Verheyen vindt dat niet onlogisch. 

"De wedstrijd had een te hoog San Marino-gehalte om er verregaande conclusies aan vast te knopen", geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad. "Daarvoor is dit soort interlands nietszeggend. Het enige wat telt, is de drie punten meepakken. In die optiek zouden we uit een eventuele basisplaats voor Zinho Vanheusden niets geleerd hebben."

Kennelijk vond bondscoach Roberto Martinez hetzelfde. "Ik kan enigszins in de gedachtegang van Martinez komen om vast te houden aan een defensie die hij kent: hij moest zijn elftal al flink door elkaar schudden en naarmate de wedstrijd dichterbij komt, denk je als coach dan misschien: Zou ik dit wel doen? En dan zoek je toch naar wat houvast."

Vanheusden wordt sinds deze zomer door Inter uitgeleend aan Genoa in de Serie A. In de afgelopen drie seizoenen was hij actief bij Standard.