WK-kwalificatie: Duitsland en Italië winnen ruim, Engeland niet langs Polen

08-09-2021 22:56

Duitsland en Italië hebben woensdag een eenvoudige zege geboekt in de Europese WK-kwalificatie. Engeland gaf in blessuretijd een voorsprong uit handen tegen Polen

Polen - Engeland 1-1
Engeland heeft op de valreep zijn perfecte status in de kwalificatiereeks verloren, maar ligt nog altijd op koers voor Qatar. Polen pakte een punt in Warschau. Harry Kane brak nog wel de ban voor de verliezend EK-finalist. De spits probeerde het twintig minuten voor tijd maar eens van afstand en hij verraste Wojciech Szczesny, mede doordat Jan Bednarek het zicht belemmerde.

Engeland kwam daarmee vrijwel uit het niets op voorsprong, maar het leek voldoende omdat onder meer Robert Lewandowski een poging net langs de kruising zag vliegen. In blessuretijd was de goalgetter van Bayern München echter niet afmaker, maar aangever: Damian Szymansk kopte zijn voorzet knap binnen. The Three Lions hebben nu zestien punten in groep I. Polen komt op elf punten en moet ook Albanië (twaalf punten) nog voorrang verlenen.

IJsland - Duitsland 0-4
Duitsland had geen kind aan IJsland, dat voor eigen publiek met 0-4 onderuit ging. Serge Gnabry brak al na vier minuten de ban na een vlotte aanval van Die Mannschaft. Antonio Rüdiger kopte uit een vrije trap van Joshua Kimmich de 0-2 binnen, waarmee het IJslandse verzet was gebroken.

Leroy Sané tekende tien minuten na rust voor de 0-3, waarna de Duitsers verzuimden verder uit te lopen. Leon Goretzka miste een penalty en Timo Werner produceerde een onbegrijpelijke misser voor open doel. De Chelsea-aanvaller maakte dat in de slotfase goed toen hij zijn inzet tergend langzaam over de doellijn zag rollen.

Duitsland blijt zodoende foutloos onder bondscoach Hansi Flick en gaat met vijftien punten aan kop in groep J. Armenië volgt met elf.

Italië - Litouwen 5-0
Italië won in groep C met liefst 5-0 van Litouwen, waardoor het met 37 duels het langst ongeslagen land ooit is geworden. Binnen een halfuur stond het al 4-0. Moise Keane (twee), een eigen doelpunt en Giacomo Raspadori zorgden al snel voor de beslissing. In de tweede helft nam de EK-winnaar gas terug. Alleen Giovanni di Lorenzo zag een voorzet nog in het doel belanden.

De Azzurri hebben nu zes punten meer dan achtervolger Zwitserland, dat wel twee duels minder speelde.

Wales - Estland 0-0
Kosovo - Spanje 0-2