Rode Duivels pakken de drie punten in wedstrijd om snel te vergeten

Rode Duivels pakken de drie punten in wedstrijd om snel te vergeten

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 22:33wo 08-09-2021 om 22:33

Taak volbracht in Rusland en snel terug naar huis. In Kazan hebben onze Rode Duivels de punten gepakt tegen Wit-Rusland, maar overtuigend was het niet. Een experimenteel elftal van Roberto Martinez wist met de nodige moeite toch te winnen. Het werd 0-1.

Zoals verwacht eisten de Rode Duivels het balbezit op en zorgde dat ook snel voor een uitstekende kans. Michy Batshuayi leek de bal in doel te tikken, maar de doelman wist die treffer nog net uit doel te houden. De Wit-Russen probeerden het op de counter, maar kwam amper tot bij het doel van Koen Casteels.

Ook onze Rode Duivels hadden het moeilijk om tot die belangrijke treffer te komen. Een dubbele Wit-Russische muur deed er alles aan om de Rode Duivels van een doelpunt te houden. Die Wit-Russen hadden het uiteindelijk ook niet zo moeilijk om de Belgen van doel te houden. Weinig creativiteit bij de Rode Duivels en dus ook weinig echt grote kansen.

Batshuayi wist dan toch te scoren, maar zag dat afgekeurd worden vanwege buitenspel. Even later was het raak voor Dennis Praet, die goed werk van Alexis Saelemaekers wist af te werken.

Op echt vuurwerk bleven we wachten tijdens de partij. De tweede helft dan maar? Daarin toonden de Wit-Russen duidelijk meer drang naar voren en probeerde men in de eerste minuten een gelijkmaker tot stand te brengen. Die kwam er niet en de Rode Duivels herstelden het evenwicht.

Ondanks het herstelde evenwicht kregen we geen betere partij te zien. Integendeel. Veel balverlies – door het slechte veld –, veel misverstanden – door de vele wissels – en geen gevaar. Met dat ene doelpuntje voorsprong bleef het ook gevaarlijk voor de Rode Duivels. Dat wist ook Roberto Martinez, die Eden Hazard op het veld bracht.

Hij bracht toch ietwat extra schwung in de partij, maar had het ook moeilijk om voor veel beterschap te zorgen. Martinez greep niet in en liet youngsters zoals Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere op de bank. De bondscoach gebruikte hen niet en koos voor Christian Benteke, Thomas Foket en Leander Dendoncker.

Een keuze voor de ervaring, de stabiliteit en uiteindelijk een keuze die niet voor verschil bracht in de partij. Het bleef 0-1, in een wedstrijd om snel te vergeten voor de Rode Duivels.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws