'RSC Anderlecht kreeg niet helemaal wat het wilde na onderhandelingen over Kouamé'

'RSC Anderlecht kreeg niet helemaal wat het wilde na onderhandelingen over Kouamé'

08-09-2021 23:00
5

RSC Anderlecht zocht lange tijd naar een aanvaller en vond in het slot van de transferperiode met Christian Kouamé toch een nieuwe spits. De Ivoriaan wordt tot het einde van het seizoen geleend van Fiorentina, al had Anderlecht nog andere plannen met de spits.

Zo wist Anderlecht geen aankoopoptie te bedingen in het huurcontract en zal het – net zoals met Lukas Nmecha deze zomer – Kouamé terug zien keren naar zijn club. Dat had Anderlecht liever niet zien gebeuren. Volgens Sport/Voetbalmagazine deed Peter Verbeke er nog alles aan om een aankoopoptie te bedingen, maar slaagde hij niet in zijn opzet.

Fiorentina wilde Kouamé enkel uitlenen zonder aankoopoptie. De Italiaanse club ziet namelijk nog toekomst in de spits en wilde hem enkel laten gaan als het ook zeker was van een terugkeer. Zo kan het – bij een eventuele doorbraak van Kouamé bij Anderlecht – optimaal profiteren.

Anderlecht ziet daardoor Kouamé komende zomer opnieuw vertrekken, maar zal ook afscheid moeten nemen van Taylor Harwood-Bellis (Manchester City) en Joshua Zirkzee (Bayern München). Ook bij dat duo wist Verbeke geen aankoopoptie te bedingen.