Het zou jammer zijn als Thelin (RSC Anderlecht) geen nieuwe club vindt

"Het zou jammer zijn als Thelin (RSC Anderlecht) geen nieuwe club vindt"

08-09-2021 21:58

RSC Anderlecht blijft zoeken naar een oplossing voor Isaac Kiese Thelin. De aanvaller mag vertrekken bij de club, maar heeft nog geen nieuwe uitdaging. Dat zint de bondscoach van Zweden allerminst.

Thelin leek op weg naar het Turkse Konyaspor, maar zag die transfer in laatste instantie toch afspringen. "Hij wou er aan de slag gaan en hij dacht dat het wel rond zou komen", vertelt Janne Andersson bij Fotbollskanalen.

Daardoor mocht Thelin ook even vertrekken bij de nationale ploeg van Zweden, waar hij aanwezig was voor interlands. "Het was vanzelfsprekend om hem het kamp te laten verlaten, want hij zou alleen een hersteltraining missen. Ik vond dus dat het de moeite zou zijn", klinkt het.

Die transfer ging echter niet door. Andersson hoopt wel dat Thelin alsnog een nieuwe ploeg vindt om voor te spelen. "Als hij geen nieuwe club vindt, zou het jammer zijn. Ik denk dat hij zich goed gevoeld zou hebben bij een transfer", geeft hij nog aan.

Voor Thelin zijn er alleszins nog maar weinig speelminuten weggelegd bij RSC Anderlecht. Door de komst van Christian Kouame, Joshua Zirkzee en de Europese uitschakeling lijkt Thelin niet te moeten rekenen op een nieuwe kans.