Gazzetta: Eriksen keert terug naar Denemarken en kan voorzichtig gaan trainen

Gazzetta: Eriksen keert terug naar Denemarken en kan voorzichtig gaan trainen

08-09-2021 21:40
1

Christian Eriksen kan volgende maand weer voorzichtig gaan trainen. Dat meldt La Gazzetta dello Sport woensdag. De spelmaker van Internazionale verblijft momenteel in Italië, maar hij reist in de komende dagen naar Denemarken.

In zijn thuisland zal Eriksen onderzocht worden door de artsen die hem hebben bijgestaan sinds zijn hartaanval tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland op 12 juni. De oud-Ajacied moest onder meer een defibrillator laten plaatsen. In Italië is het verboden om met het elektrische apparaatje te spelen, en zelfs kleine trainingen zijn niet toegestaan.

La Gazzetta heeft vernomen dat Eriksen in Denemarken vermoedelijk wel toestemming krijgt voor lichte lichamelijke inspanningen, zoals fietsen, een rondje lopen op de atletiekbaan en wat met de bal spelen. Volgens de Deense krant BT is het echter niet onwaarschijnlijk dat die activiteiten al in de komende weken zullen toenemen.

Transfer
BT benadrukt dat er desondanks nog een lange weg te gaan is voor er opheldering is over de toekomst van Eriksen. Het is ook nog onduidelijk of de 29-jarige middenvelder zijn carrière wil voortzetten. Als hij zijn defibrillator behoudt, zal hij in ieder geval niet meer voor Inter mogen spelen. La Gazzetta noemt daarom een terugkeer naar Ajax of een Deense club als potentiële bestemmingen.