Nieuwkomer Fortes stelt zich voor aan de KVO-fans: Ik hou van duels

Nieuwkomer Fortes stelt zich voor aan de KVO-fans: "Ik hou van duels"

08-09-2021 20:15 Laatste update: 20:32

KV Oostende zag afgelopen transferperiode Steven Fortes overkomen van het Franse RC Lens. Woensdagavond stelde de verdediger zichzelf voor aan de KVO-fans via de sociale mediakanalen van de club. 

Zo verklaart Fortes onder andere zijn keuze voor de Kustboys. "De pressing hier heeft zeker en vast deel uitgemaakt bij mijn keuze voor KVO. Hier spelen ze net als bij Lens in een 3-5-2 opstelling. (...) Zo blijf ik spelen in eenzelfde systeem."

Ook krijgen we een beter beeld van wat voor soort verdediger hij is. "Ik ben een verdediger die zeer graag verdedigt zoals elke verdediger. Ik hou van duels en diep door verdedigen. Ik probeer een moderne verdediger te zijn die direct de bal doorspeelt na een gewonnen duel."

Fortes arriveerde wel bij KVO met een lichte blessure, maar die lijkt nu van de baan. "Het klopt dat ik geblesseerd was, ik had 3 weken rust. Nu voel ik me hier beter en misschien speel ik vrijdag zelfs mijn eerste wedstrijd." Dat zou dan meteen tegen Club Brugge zijn, maar dat schrikt hem niet af. "Het blijven spelers net als wij."