Deense bondscoach apetrots na behalen 'wereldrecord': Dat is niet normaal

Deense bondscoach apetrots na behalen 'wereldrecord': "Dat is niet normaal"

Deense bondscoach Kasper Hjulmand is bijzonder trots op zijn team. De Denen staan er na het glorieuze EK van afgelopen zomer ook bijzonder goed voor in de WK-kwalificatie.

Dinsdag wonnen de Denen met 5-0 van Israël, waar Eli Dasa en Eran Zahavi in de basis stonden. Daardoor staat de ploeg van Hjulmand na zes wedstrijden bovenaan met het maximale puntenaantal. Denemarken scoorde ook al 22 goals in de kwalificatie. Dat terwijl het nog geen doelpunt tegen kreeg. "Dat is niet normaal", reageert Hjulmand tegenover BT Sport op die cijfers.

"Het is een wereldrecord", gaat de succescoach verder. "Volgens mij had Spanje in 1990 vijf overwinningen zonder tegengoals, nu hebben wij er zes. Dat laat de enorme kwaliteit en het karakter van ons team zien."

Hjulmand heeft een duidelijke ambitie met Denemarken "Mijn droom is om een prijs te winnen, daar moeten we ook voor gaan", vertelt de bondscoach die Denemarken op het EK al naar de halve finale leidde. In de groepsfase waren de Rode Duivels wel met 1-2 te sterk. "We hebben een aantal stappen in goede richting gezet. Ik ben blij en trots dat ik hier deel van mag uitmaken", besluit hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie