Sint-Truiden veegt Westerlo van de mat, Moeskroen tankt vertrouwen tegen Club NXT

Sint-Truiden veegt Westerlo van de mat, Moeskroen tankt vertrouwen tegen Club NXT

08-09-2021 16:54

Komend weekend trekt het Belgische clubvoetbal zich weer op gang, maar deze woensdag vonden enkele profclubs toch nog de tijd om een oefenwedstrijd in te lassen. Bernd Hollerbach zal zich dat niet beklagen, want zijn Sint-Truiden boekte een erg overtuigende zege tegen KVC Westerlo. Ook Royal Excel Moeskroen tankte vertrouwen.

Sint-Truiden - Westerlo 5-0
De Kanaries startten niet per se met hun sterkste basiself, met daarbij ook Toni Leistner. De 31-jarige Duitse verdediger maakte zijn debuut en moet een hoop ervaring meebrengen naar Stayen. Zijn komst lijkt de ploeg een boost aan zelfvertrouwen te geven, want STVV had werkelijk geen kind aan Westerlo. Chris Durkin trof al raak na een kwartier. In de laatste minuten voor de pauze dreven Liberato Cacace en Taichi Hara, nog zo'n late zomertransfer, de score verder op: 3-0.

Westerlo trachtte na de rust wel uit een ander vaatje te tappen, maar slaagde daar nauwelijks in, ondanks elf verse spelers bij de tegenstander. Met onder meer Christian Brüls, Steve De Ridder en de na transferperikelen wederoptredende Yuma Suzuki telde STVV echter opnieuw de nodige kwaliteit. Die vertaalde zich in het laatste kwart ook op het scorebord. Suzuki deed meteen waar hij het best in is, namelijk scoren, terwijl Oleksandr Filippov het slotakkoord mocht verzorgen. Die 5-0 moet het nummer veertien voldoende moed geven om het vervolg van de Jupiler Pro League aan te vatten, te beginnen met een uitwedstrijd bij K. Beerschot V.A..

Moeskroen - Club NXT 3-1
Het nieuwe trainersavontuur van Enzo Scifo kon wel een opsteker gebruiken, want na drie duels in Eerste Klasse B blijven de ambitieuze Henegouwers nog steeds puntenloos achter. Club NXT bleek echter een goed uitgekozen slachtoffer om het vertrouwen wat op te vijzelen. Vanaf minuut twintig drukte Moeskroen door, dankzij doelpunten van Zakaria Atteri en Eric Bocat: 2-0. 

Hoewel de Bruggelingen net voor de pauze nog de aansluitingstreffer lukten, had Moeskroen na de koffie weinig last met de bezoekers. Na een tiental minuten tekende Joachim Carcela al de 3-1 aan na een misser van de doelman. Op negen minuten van het einde maakte Atteri zijn tweede, goed voor 4-1. Leuke opsteker voor Scifo en co, die vrijdagavond op visite gaan bij SK Deinze.