Casteels over rol bij Rode Duivels: “Er is heel veel kwaliteit bij de doelmannen”

Casteels over rol bij Rode Duivels: “Er is heel veel kwaliteit bij de doelmannen”

08-09-2021 14:14

Thibaut Courtois is al jaren de onbetwistbare nummer één onder de lat bij de Rode Duivels. Simon Mignolet en Koen Casteels moeten daarom genoegen nemen met een reserverol.

Tegen Wit-Rusland krijgt Casteels vanavond minuten door de afwezigheid van Courtois. Nog maar de tweede interland voor de goalie. “Ik kom altijd heel graag naar de nationale ploeg. Ik denk er niet veel over na dat ik in de schaduw van Courtois sta. Ik ben heel blij met mijn carrière tot hiertoe. Mooie tijd in Duitsland en er komt misschien nog meer. Er is gewoon heel veel kwaliteit onder de doelmannen. Dat is alleen maar goed.”

De heenwedstrijd tegen Wit-Rusland eindigde in een afstraffing, maar Casteels is echter voorzichtig voor de terugwedstrijd. “De 8-0 in Leuven was gemakkelijk tegen Wit-Rusland, maar de jongste twee wedstrijden was het wel wat anders. Slechts 1-0 verloren tegen Tsjechië en 2-3 verlies in de laatste minuut tegen Wales. We zullen moeten opletten. Dit is een ander Wit-Rusland", citeert Het Nieuwsblad.