Mazzu rouwt om overleden moeder: “Ik vergeet nooit wat de spelers voor mij deden”

Mazzu rouwt om overleden moeder: “Ik vergeet nooit wat de spelers voor mij deden”

08-09-2021 11:45
1

Onlangs heeft Felice Mazzu afscheid van zijn moeder moeten nemen. Dit is de trainer zwaar gevallen maar weerhoudt hem niet om door te gaan. Hij zegt veel aan zijn spelers en collega’s bij Union Sint-Gillis te hebben gehad.

In het interview met het Gazet van Antwerpen vertelt Felice Mazzu over het verliezen van zijn moeder. Volgens de trainer is hij erg geraakt door het verlies van zijn moeder maar ziet hij geen reden om rust te nemen. “Enkel op de dag van de begrafenis was ik afwezig. Alle andere dagen werkte ik de trainingen af en reed ik daarna naar mijn papa”, vertelt hij.

Tijdens het interview wordt Mazzu gevraagd of hij het niet vervelend vindt dat de voetbalwereld altijd maar doorgaat. “Dat is in elke job zo. Als dit was gebeurd toen ik nog lesgaf, zou ik drie dagen verlof hebben gekregen”, antwoordt hij. “Wat wel een voordeel is: ik heb hier veel meer eerbetonen gekregen dan in een andere job. De spelers, de fans, de media, iedereen gaf steun”, gaat hij verder.

Tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen hadden de spelers een shirt met de tekst ‘Courage coah’ er op. “Dat gebaar heeft mij diep geraakt. Ik apprecieer het enorm. Zulke taferelen gebeuren maar één keer in je leven en dit zal me mijn hele leven bijblijven”, vertelt Mazzu. De trainer vertelt dat hij samen met de groep dit moeilijke moment is doorgekomen.