Koeman duidelijk: 'Geen speler meer van Barça, dus ik praat niet meer over hem'

Koeman duidelijk: 'Geen speler meer van Barça, dus ik praat niet meer over hem'

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 11:30wo 08-09-2021 om 11:30

Ronald Koeman heeft in een interview met Mundo Deportivo voor het eerst gereageerd op het vertrek van Miralem Pjanic en Antoine Griezmann bij FC Barcelona. Pjanic speelde geen rol in zijn plannen, terwijl Griezmann vertrok in het belang van de club.

Pjanic verruilde Barça vorige week voor Besiktas en haalde vervolgens snoeihard uit naar Koeman. "Hij respecteerde mij niet en sprak nooit met me", foeterde de Bosniër tegenover Marca. "Ik ben een speler die alles kan accepteren, maar ik wil wel graag dat het me uitgelegd wordt en dat ik niet word behandeld alsof ik 15 ben. Koeman is een hele vreemde coach."

Koeman lijkt niet bijster onder de indruk van Pjanic' woorden. "Ik denk dat er een stukje frustratie bij komt kijken en dat kan ik ergens ook wel begrijpen", reageert hij tegenover MD. "Maar in onze manier van spelen, als we balbezit hebben en wanneer we de bal niet hebben, verloor hij de concurrentiestrijd van andere middenvelders. En verder zit er niets achter. Ik wil liever ook niet meer over hem praten. Pjanic is geen speler meer van Barcelona. Ik zet er dan ook een streep onder en wens hem het allerbeste."

Griezmann
Kort voor Pjanic vertrok ook Griezmann bij Barça. De Fransman ging op de valreep terug naar Atlético Madrid. Dat had een financiële motivatie, erkent Koeman. "Griezmann had een geweldig contract. Als hij zou vertrekken, zou hij de financiele situatie van de club helpen te verbeteren. Daarom stemde ik in met zijn vertrek."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws