Carrasco spreekt over toekomst bij Rode Duivels: “Dat werkt op je gemoed”

Carrasco spreekt over toekomst bij Rode Duivels: “Dat werkt op je gemoed”

08-09-2021 10:45
4

Yannick Carrasco is 28 jaar en staat voor zijn topjaren in het voetbal. Verschillende Rode Duivels denken al aan het einde van hun interlandcarrière en tegenover Sport/Voetbalmagazine spreekt Carrasco over zijn visie.

Carrasco luistert naar de ervaren rotten bij de nationale ploeg. “Ik luister vaak naar wat de anciens te vertellen hebben. Sommigen klagen dat ze steeds in hotels moeten verblijven, dat ze veel moeten reizen, dat ze last hebben van kleine kwaaltjes en andere blessures. En als je plots tot het besef komt dat je niet meer alles kunt doen wat je vroeger deed, dan werkt dat op je gemoed.”

Vooral het mentale aspect is belangrijk, vindt Carrasco. “De vraag is: ben je mentaal in staat om dat te compenseren met andere zaken? Dat is de reden waarom sommige spelers afhaken. Ze stoppen liever op een hoogtepunt. Je wil de mensen niet met het beeld opzadelen van een man die niet meer vooruit geraakt. Motivatie is sowieso het doorslaggevende element. Het zegt genoeg als je bij het opstaan overal pijn hebt en niet gemotiveerd bent om te gaan trainen...”

Eden Hazard sprak alvast over een mogelijk einde bij de Rode Duivels na Qatar, maar daar denkt Carrasco nog niet aan. "Absoluut niet. Niet vergeten dat Eden twee jaar ouder is dan ik. Eerst moet ik zien hoe lang mijn lichaam nog topvoetbal aankan en of ik de drive nog heb om door te gaan."