Koeman positief: 'Hij is fysiek beter geworden en dan is hij erg goede verdediger'

Koeman positief: 'Hij is fysiek beter geworden en dan is hij erg goede verdediger'

08-09-2021 09:26

Ronald Koeman wil niet op voorhand beloven dat hij Riqui Puig en Samuel Umtiti kansen op speeltijd gaat geven bij FC Barcelona. De Nederlandse oefenmeester stelt dat het tweetal, net als alle andere spelers, aan zijn eisen moet voldoen om te spelen.

In gesprek met Mundo Deportivo krijgt Koeman de vraag of hij Puig en Umtiti kansen wil gaan geven bij Barça. "Ik geef kansen aan spelers die alles geven voor de club en wedstrijden willen winnen", antwoordt de geboren Zaandammer. "Ik wil het niet specifiek hebben over Umtiti en Riqui, ik spreek in het algemeen. Als trainer zoek ik altijd naar het sterkst mogelijke team. Iedereen heeft op de training de kans om aan mij te laten zien dat hij meer speeltijd verdient."

Vervolgens spreekt Koeman toch even specifiek over respectievelijk Puig en Umtiti. "De één staat op het middenveld, terwijl we daar al veel spelers hebben. De ander is op de weg terug na een lange blessure."

"Umtiti probeert het maximale uit de trainingen te halen", vervolgt Koeman. "Na de afgelopen twee weken en met de voorbereiding daarbij opgeteld, staat hij er fysiek beter voor dan vorig jaar. Als hij fysiek in orde is, is Umtiti een erg goede centrale verdediger. Riqui moet dingen verbeteren waar we het in de voorbereiding over hebben gehad."