Oranje sloopt Turkije: 'Dit wil ik in de rest van carrière nooit meer meemaken'

Oranje sloopt Turkije: 'Dit wil ik in de rest van carrière nooit meer meemaken'

08-09-2021 07:14
4

De Turkije-spelers kijken met een vreselijk gevoel terug op de wedstrijd met het Nederlands elftal van dinsdagavond. Na ruim negentig minuten stond er een 6-1 eindstand op het scorebord. Caglar Söyüncü pakte een rode kaart vlak voor rust en voelt zich schuldig.

De Leicester City-verdediger bood na de ruime nederlaag zijn excuses aan. Vanwege het spel van Turkije, maar ook vanwege zijn domme rode kaart vlak voor rust. Hij haalde Memphis neer en kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Daniele Orsato. "Iets als dit wil ik in de rest van mijn carrière nooit meer meemaken", zo wordt Söyüncü geciteerd door Turkse media. "Het spijt me heel erg, ik bied mijn excuses aan. Aan mijn teamgenoten en aan al onze fans."

Ook de andere Turkije-verdediger, Merih Demiral, wist niet wat hij zag. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik weet niet echt wat ik ervan moet zeggen... We zijn een familie, we gaan niet wijzen naar één speler of de trainer. Ik hoop dat we dit nog goed kunnen maken. Maar dan moet er wel echt iets gebeuren."