Thorstvedt scoort voor winnend Noorwegen, Frankrijk bijna zeker van WK

07-09-2021 23:00 Laatste update: 23:03
1

Noorwegen lijkt de grootste uitdager te worden voor het Nederlands elftal in de strijd om een rechtstreeks WK-ticket. De ploeg won, mede door drie doelpunten van Erling Haaland, simpel met 5-1 van Gibraltar. Frankrijk is al zo goed als zeker van een plek op het WK.

Noorwegen - Gibraltar 5-1
Noorwegen houdt gelijke tred met Oranje in de kwalificatiereeks voor het WK van 2022. In eigen land werd Gibraltar simpel met 5-1 opzijgezet. Na een halfuur spelen stond er een 2-0 stand op het scorebord door doelpunten van Kristian Thorstvedt en Erling Haaland. Ongeveer vijf minuten voor rust zorgde Haaland met zijn tweede treffer voor 3-0. Reece Styche zorgde nog voor rust voor een 'eretreffer' namens Gibraltar.

Noorwegen deed het na rust wat rustiger aan en kwam nog tot twee doelpunten. Alexander Sörloth maakte de 4-1, wie anders dan Haaland zorgde met zijn derde treffer van de avond voor de eindstand van 5-1. Door de overwinning komt Noorwegen net als Nederland op dertien punten. Het doelsaldo van Nederland is echter beduidend beter.

Frankrijk - Finland 2-0
Frankrijk heeft weer aangeknoopt met een overwinning. Finland was het slachtoffer. Bij Frankrijk stalen vooral Antoine Griezmann en Karim Benzema de show. Beide aanvallers hadden een groot aandeel in de driepunter. Griezmann scoorde tweemaal, Benzema was een hele match lang een echte gesel voor de Finse defensie.

Door de winst kan Frankrijk het WK inmiddels al ruiken. De uittredende wereldkampioen staat comfortabel aan kop in de groep.