Frankrijk angstig voor de Rode Duivels: Het EK is nog niet verteerd

Frankrijk angstig voor de Rode Duivels: "Het EK is nog niet verteerd"

07-09-2021 21:00
10

De nationale ploeg van Frankrijk zit in de hoek waar de klappen vallen en weet amper nog te overtuigen. Na de vroege EK-uitschakeling weet het ook niet meer te overtuigen. Tegen Oekraïne speelde het voor de vijfde opeenvolgende partij gelijk. Dat boezemt angst in bij de Fransen.

Onze Rode Duivels nemen het op 7 oktober op tegen de Fransen. Dan staat de halve finale van de Nations League op het programma. Als we voor het EK een favoriet hadden gevraagd voor deze partij, hadden flink wat mensen Frankrijk gezegd. Nu is dat niet langer het geval.

De Fransen zijn niet langer onoverwinnelijk en begint zelfs te vrezen voor de confrontatie met de Rode Duivels. "Als het zo doorgaat, maken we ons serieuze zorgen voor de clash tegen België", zegt L'Equipe-journalist Vincent Garcia bij Het Nieuwsblad.

De Fransman ziet flink wat problemen bij Les Bleus. "Om samen te vatten: er is geen teamgeest meer, we maken veel individuele fouten en er zijn veel afwezigen door blessures", klinkt het. "De vroege uitschakeling op het EK is nog niet verteerd. Sindsdien is de sfeer in de groep niet geweldig en dat heeft een impact op de teamgeest. Er is bovendien ook een gebrek aan vertrouwen ontstaan."

Dat zorgt dus ook voor de nodige vrees voor onze Rode Duivels. De Fransen zagen de nationale ploeg overtuigen tegen Estland en vooral Tsjechië. Daarnaast wist Eden Hazard weer uit te blinken, blijft Romelu Lukaku scoren en is ook Kevin De Bruyne op de weg terug. Benieuwd of dat in oktober ook voor een nederlaag van de Fransen gaat zorgen.