Martinez gaat Bruggelingen gebruiken: Clement begrijpt dat ik ze nodig heb

Martinez gaat Bruggelingen gebruiken: "Clement begrijpt dat ik ze nodig heb"

07-09-2021 18:28
45

Onze Rode Duivels komen woensdag alweer in actie en nemen het op tegen Wit-Rusland. Niet met de sterkste elf, wel met een experimenteel elftal. Maar dat kan Club Brugge in de problemen brengen.

Bij de Rode Duivels lopen momenteel Hans Vanaken, Charles De Ketelaere en Brandon Mechele nog rond. Voornamelijk die eerste twee lijken woensdag ook nog in actie te gaan komen, maar dreigen daardoor niet fit te raken voor de competitiewedstrijd van Club Brugge, die twee dagen later al volgt.

Dat weet ook bondscoach Roberto Martinez. Toch lijkt hij enkele Bruggelingen te gaan gebruiken tegen Wit-Rusland. "Dat Club vrijdag alweer speelt? Ik spreek zeer regelmatig met Philippe Clement", begint Martinez op zijn persconferentie.

Clement lijkt dus te gaan moeten puzzelen, met enkele pionnen die hoogstwaarschijnlijk niet wedstrijdfit geraken voor de partij. Al zullen de Bruggelingen mentaal wel goed terugkeren naar Club Brugge. "Ze krijgen spelers met een uitstekende mindset terug", zegt Martinez. "En Philippe begrijpt dat ik ze nodig heb. We behandelen ze ook op de best mogelijke manier."