Bodart is ambitieus bij Standard: “Ik ben geobsedeerd door hogerop te geraken”

Bodart is ambitieus bij Standard: “Ik ben geobsedeerd door hogerop te geraken”

07-09-2021 17:45
7

Arnaud Bodart is de eerste doelman van Standard Luik, maar daar stoppen de ambities van de sluitpost niet. Tegenover Sport/Voetbalmagazine gaf Bodart een interview.

Bodart is constant bezig met voetbal. “Het voetbal is mijn leven. Ik hou van wat ik doe en ik heb me altijd voorgehouden dat ik prof moest worden om prestaties te leveren. Niemand heeft de waarheid in pacht. Ik hou van praten, van gedachten wisselen om vooruitgang te boeken, van hier en daar mensen opzoeken die me iets kunnen bijbrengen. Ik heb altijd zin om vooruit te gaan en daarvoor moet je op zoek gaan naar de details die het verschil maken.”

Bodart weet dat er voor een doelman altijd zwart of wit is. “Ik weet alleen: hoe sterker ik mentaal ben, hoe meer ik me zal kunnen ontwikkelen. Hogerop geraken, daar ben ik door geobsedeerd. Sinds ik voetbal, heb ik gezien dat alles wat rond het voetbal hangt de vooruitgang van een speler kan belemmeren. Op de sociale media word je soms aangevallen, veroordeeld, beledigd. Helaas is daar weinig aan te doen, maar je mag niet toelaten dat het je uit evenwicht brengt.”