Castagne door het oog van de naald: Dan had hij een hersenletsel

Castagne door het oog van de naald: "Dan had hij een hersenletsel"

07-09-2021 12:45
2

Timothy Castagne speelde zondag weer mee bij de Rode Duivels. Dat lag niet voor de hand, want op het EK raakte hij zwaar geblesseerd. Zijn vader Pierre Castagne merkt op dat het nog veel erger had kunnen zijn. 

Tegen Rusland viel Castagne uit met een oogkasbreuk. Het was meteen ook het einde van zijn EK, maar volgens Pierre kon het zelfs het einde van zijn carrière betekenen. De oogkasbreuk was een geluk bij een ongeluk.

"De botsing werd opgevangen door zijn oogkas, vandaar de breuk. Maar drie centimeter hoger en het waren zijn hersens die de schok hadden opgevangen. Dat was veel erger, want dan had hij een hersenletsel opgelopen", aldus vader Castagne bij Het Belang Van Limburg.

Castagne moest liefst zes uur lang geopereerd worden na de botsing. "Een week later ging ik mee op controle. De chirurg herhaalde daar dat hij geluk heeft gehad, dat de operatie delicaat was en dat hij er zijn werk mee had gehad. (lacht) Gelukkig was hij tevreden met het resultaat. Nu is Timothy enkel bezig met er opnieuw te staan", besluit hij.