'Tottenham is woest op Argentijnse spelers en deelt stevige boetes uit'

'Tottenham is woest op Argentijnse spelers en deelt stevige boetes uit'

07-09-2021 10:35
15

Tottenham Hotspur heeft Giovani Lo Celso en Cristian Romero stevig beboet. Het tweetal was vanuit Engeland naar Argentinië gereisd om daar aan te sluiten bij het nationale elftal, maar dat was tegen de wensen van Spurs in.

Lo Celso en Romero waren samen met Emiliano Martínez en Emiliano Buendía van Aston Villa naar Zuid-Amerika gegaan en moeten nu ook met dat tweetal in Kroatië blijven. Daar kunnen ze samen trainen in afwachting van hun quarantaine, waarna ze weer bij hun Premier League-clubs aan kunnen sluiten. Volgens Sky Sports was Tottenham zo kwaad dat ze een boete aan hun spelers hebben opgelegd.

De aanwezigheid van het viertal was reden voor Braziliaanse ambtenaren om zondagavond het veld op te stormen tijdens het WK-kwalificatieduel van Argentinië in Brazilië. Omdat ze vanuit Engeland waren gereisd en niet in quarantaine waren gegaan, moesten de Premier League-spelers eigenlijk in quarantaine. Er kon geen akkoord worden bereikt en dus werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Martínez en Buendía hadden wel met Villa overlegd voordat ze het vliegtuig in stapten en die hebben volgens die club dus niets fout gedaan. Er wordt hen geen boete opgelegd, maar zij zullen dus wel samen met hun landgenoten in Kroatië gaan trainen. Op die manier wordt de tien dagen quarantaine in het Verenigd Koninkrijk omzeild, kan er gewoon getraind worden en reizen ze daarna zonder problemen terug.