Genk-flop zou terugkeren naar ons land: De ervaring in België was goed

Genk-flop zou terugkeren naar ons land: "De ervaring in België was goed"

07-09-2021 09:05

Wie kent Vladimir Screciu nog? De Roemeen werd drie jaar geleden op 18-jarige leeftijd door Genk binnengehaald voor een bedrag van twee miljoen euro. Een doorbraak zat er echter nooit in. Toch lijkt hij enkel maar goede herinneringen aan ons land te hebben.

In de zomer van 2018 besloot Genk enkele miljoenen op tafel te leggen voor de toen piepjonge Screciu. Een polyvalente verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kon. Genk was opgetogen met de komst van het grote talent, het avontuur in Limburg draaide echter niet uit zoals verhoopt voor Screciu.

De Roemeen kende veelvuldig blessureleed en kwam uiteindelijk nooit in actie bij de A-kern. "Blessures hebben me afgeremd maar de ervaring was eigenlijk wel goed in België", blikt Screciu terug bij Fanatik. "Na twee weken had ik al een spierscheur. Toen ik hersteld was brak ik mijn enkel en was ik vijf maanden out. Daarna volgden nog enkele blessures. Ik besloot dan maar naar Roemenië terug te keren."

Sportief was het Belgische avontuur dus geen succes. De Jupiler Pro league kon hem echter wel charmeren. "Als ik nog is een aanbieding uit België zou krijgen, zou ik zeker nog terugkeren", aldus Screciu.