Aanvoerder Haroun zal Antwerp niet helpen in Europa, ook Seck komt niet aan de bak

Aanvoerder Haroun zal Antwerp niet helpen in Europa, ook Seck komt niet aan de bak

06-09-2021 22:50
2

Royal Antwerp FC heeft haar Europese lijst al even rond, maar nu heeft de UEFA die ook gedeeld op haar website. Daaruit vallen twee opvallende afwezigen te noteren: zowel Faris Haroun als Abdoulaye Seck ontbreken.

In totaal prijken 34 spelers op de selectielijst waarmee Antwerp in de Europa League mag aantreden, maar toch hoeven Haroun en Seck niet te hopen. Vooral in het geval van die eerste is dat een veeg teken. In principe is de controlerende middenvelder een vaste waarde bij The Great Old, bovendien draagt hij de aanvoerdersband. Haroun is echter al een tijdje op de sukkel met blessures. Blijkbaar gelooft de technische staf niet dat hij op tijd fit geraakt om van waarde te zijn in de groepsfase.

Dat Seck ontbreekt, is misschien wat minder verbazend, aangezien de Senegalese reus niet bepaald in de bovenste schuif ligt bij Priske. Toch blijft het opmerkelijk, want vorig seizoen verzamelde hij net de meeste speelminuten in de hele spelerskern van Antwerp. Verder hoort Nill De Pauw evenmin bij de gelukkigen. Zijn verhaal op de Bosuil lijkt geschreven. 

Voor het overige telt de Europese lijst van Antwerp heel wat kwaliteit, met daarbij een heleboel aanwinsten uit de drukke transferzomer van de club. Van de 34 namen zijn er wel dertien die uit de eigen jeugd komen. Die komen eigenlijk op een B-lijst terecht, waar je zoveel jongens mag opnemen als je wil. Van de echte A-kern zijn er dus 21 spelers rijp om Europees te schitteren.