Degryse zag drie uitblinkers: Wilde zich als beste van de wereld onderscheiden

Degryse zag drie uitblinkers: "Wilde zich als beste van de wereld onderscheiden"

06-09-2021 22:22
3

De Rode Duivels hebben tegen Tsjechië nog eens hun status van topland in de verf gezet. In de 3-0-overwinning vielen een heleboel positieve noten te bewonderen. Marc Degryse zag vooral dat de drie sterkhouders van deze generatie hun ploeggenoten bij de hand nemen.

In afwezigheid van Kevin De Bruyne heeft Degryse het dan uiteraard over Thibaut Courtois, Eden Hazard en Romelu Lukaku. Die laatste twee "effenden ieder met hun doelpunt het pad". Een "klinische" Lukaku krijgt complimenten. "In zijn honderdste interland poetste hij zijn indrukwekkende cijfers verder op", is ook Degryse in de druk bij Het Laatste Nieuws.

Dat ook Hazard nog eens de weg naar het net vond, maakte de avond alleen maar mooier. "In de lach van de kapitein na zijn goal zat alles: blijdschap, opluchting en gewoon spelvreugde", aldus Degryse. Toch zag de analist nog een minpuntje. "Je zag bij momenten toch dat hij nog op zijn adem trapte", merkte hij op.

En zelfs Courtois mocht de handen uit de mouwen steken, vooral in het begin van de tweede helft. "Toen er wat nonchalance in het Belgische optreden sloop", heeft Degryse een sneertje in petto. Courtois drukte de Tsjechische hoop echter vakkundig de kop in. "Twee keer Vydra alleen voor hem, dan wou hij zich als beste keeper ter wereld wel eens onderscheiden", zegt Degryse. De kans is groot dat het drietal woensdag niet meespeelt in Wit-Rusland. Courtois dacht er al openlijk over na, terwijl Lukaku geschorst is.