'Laporta stuurde delegatie voor Neymar-move, PSG paaide Braziliaan met 20 miljoen'

'Laporta stuurde delegatie voor Neymar-move, PSG paaide Braziliaan met 20 miljoen'

06-09-2021 17:16
3

Joan Laporta heeft in de zomer verwoede pogingen gedaan om Neymar naar FC Barcelona te halen. Dat meldt RAC1 maandag. Paris Saint-Germain stak echter een stokje voor een hereniging.

Sinds de recordtransfer van Neymar naar PSG in de zomer van 2017, probeert Barça de Braziliaan al terug te halen naar Camp Nou. Deze zomer waagde Laporta een nieuwe poging: volgens RAC1 stuurde de clubpresident zelfs een delegatie naar Parijs om te onderhandelen met de 29-jarige Braziliaan.

Dat was niet voor niets: Neymar zou 'alles op alles' hebben willen zetten om terug te gaan naar Barcelona, zodat hij weer kon samenspelen met Lionel Messi. PSG kwam echter tussenbeide door twintig miljoen euro over te maken naar de vader van Neymar, aldus RAC1. Daarmee was alles van de baan.

Uiteindelijk zag Neymar zijn vurige wens alsnog in vervulling gaan: Messi maakte transfervrij de overstap naar Parijs, waardoor de linksbuiten komend seizoen weer samen met zijn boezemvriend gaat spelen. Tussen 2013 en 2017 vormden Messi en Neymar al een sterk tandem bij Barça.