Van Gaal baalt van media én spelersgroep na Oranje-lek: Ik vind het heel erg

Van Gaal baalt van media én spelersgroep na Oranje-lek: "Ik vind het heel erg"

06-09-2021 15:00
2

Louis van Gaal vindt het 'heel erg' dat de opstelling van het Nederlands elftal steeds uitlekt. De teleurstelling van de bondscoach richt zich op de media én de spelersgroep.

"Ik vind het heel erg als media de opstelling prijsgeven", zegt Van Gaal desgevraagd op de persconferentie voor Turkije-thuis. "Als je van de bondscoach hoort dat hij dat niet graag doet... Volgens mij zijn 'wij' allemaal Nederlander en moeten wij mét elkaar Turkije verslaan. Dan begrijp ik het niet."

"Maar het zij zo, we leven in Nederland en daar is de cultuur zo", vervolgt hij. "Ik probeer er alles aan te doen om de opstelling niet te lekken."

Van Gaal laadt de verdenking ook op zijn spelers. "Ik kan het nooit bewijzen, want ik ben geen politieagent en geen rechter, maar ik heb wel gezegd tegen de hele groep dat ik het heel erg vind. Ik doe mijn best in elke persconferentie om de opstelling niet te geven, al lukte dat de laatste keer ook niet", besluit Van Gaal, tot hilariteit van de perszaal.

Van Gaal wilde voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (4-0) eigenlijk niets kwijt over zijn opstelling, maar praatte zijn mond voorbij en verklapte de namen van Denzel Dumfries en Steven Berghuis. Maandagmiddag bevestigde hij dat Daley Blind in elk geval terugkeert in de basiself.